BIO BAMBUCKÉ MÁSLO
Související produkty
Detailní popis produktu
Univerzální a pečující máslo. Pro všechny typy pokožky.
- Na obličej, tělo i vlasy.
- Pro muže, ženy i děti.
- Pro všechny typy pleti.
- Hydratuje a vyživuje.
- Ideální pomocník na suché rty i pokožku
- Rychle se vstřebává
Bio Bambucké máslo Purity Vision Bambucké máslo PURITY VISION je 100% bio, nerafinované a 100% čisté. Má úžasnou krémovou konzistenci, která se snadno nanáší a příjemnou oříškovou vůni. Jako skoro jediné Bambucké máslo na trhu pochází z východní Afriky z méně známého a hůře dostupného druhu stromu karité (VitellariaNilotica). Na výrobě Bambuckého máslo PURITY VISION se podílí místní zemědělci i se svými rodinami v duchu Fair Trade principů. Pěstování stromů karité i samotná výroba bambuckého másla je koncipována tak, aby příznivě ovlivňovala přirozené biorytmy místní fauny a flory a nezatěžovala životní prostředí.
Malý zázrak, který zvládne každou situaci!
Pro své všestranné použití se Bambucké máslo PURITY VISION téměř hned stane nezbytnou součástí vaší kosmetické výbavy. Ocení ho celá rodina: dá se použít na vlasy, obličej i celé tělo.Hydratuje a zjemňuje; využijete ho k masážím, jako zklidňující emulzi po holení nebo jako účinnou úlevu na opruzený zadeček vašeho miminka. Skvělé hydratující vlastnosti pomáhají udržet pleť jemnější a hladší.
Bambucké máslo v kuchyni
Bambucké máslo má tradičně využití v africké kuchyni podobně jako v Asii kokosový olej. Používá se pro výrobu kvalitní čokolády místo kakaového másla. V Evropě se Bambucké máslo používá do luxusních dortů, pralinek a dalších sladkostí nebo třeba jako kvalitní tuk do kořenících směsí a bujónů.
TIP: Bambucké máslo PURITY VISION použijte na chleba, toast či palačinku místo klasického másla jako veganskou a zdravou variantu. Přidáním medu nebo marmelády vytvoříte nevšední chuťový zážitek.
TIP: Bambuckým máslem PURITY VISION můžete nahradit klasické máslo, kakaové máslo či olej při pečení sušenek či dortů. V receptu nahraďte ve stejném poměru jako je máslo klasické. Pokud si nejste jisti oříškovou chutí bambuckého másla, nahraďte klasické máslo jen z části.
TIP: Na mírném plameni rozehřejte Bambucké máslo a usmažte sladké či slané jídlo, nebo lehce orestujte čerstvou zeleninu.
TIP: Bambucké máslo jde skvěle využít i místo smetany či olivového oleje do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory či zeleninu. Přidáním česneku a zelené cibulky vytvoříte jednoduchou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k řadě pokrmů.
Rozdíl mezi východoafrickým a západoafrickým bambuckým máslem:
Jsou známy dva druhy bambuckého másla: Vitellaria Nilotica, které pochází z východníafriky a Vitallaria Paradoxa, které pochází ze západní Afriky. Bambucké máslo Nilotica máslo má vyšší obsah kyseliny olejové (olein). Ve srovnání se svým západoafrickým protějškem je druh Nilotica měkčí a intenzivněji voní. Rozpouští se při teplotě těla, díky čemuž se snadno a rychle vstřebává do pokožky či vlasů.
Bambucké máslo představuje tajemství půvabu nejslavnějších krásek světa. Dodnes je nezbytnou ingrediencí v kosmetických přípravcích používaných v luxusních lázních a zkrášlovacích ústavech pro ty nejnáročnější klienty.
Výživové údaje na 100 g:
Energie/ Energia 3705 kJ/901 kcal
Tuky 100 g
– z toho nasycené/nasýtené mastné kyseliny 42 g
Sacharidy <0,1 g
– z toho cukry <0,1 g
Bílkoviny/Bielkoviny 0,2 g
Sůl/Soľ <0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.